Pinsa Zuccala

Rețetă Pinsa Zuccala

Ingrediente:

  • 1 bază de pinsa romana
  • Mozzarella 120 gr
  • Crema de dovleac 150 gr
  • File de cod proaspăt 200 gr
  • Chard proaspăt 300 gr
  • Grenadă
  • Ulei de măsline extravirgin

Pe baza pinsei se întinde crema de dovleac.

Se presară cu mozzarella tăiată cubulețe și se coace în cuptorul preîncălzit 3/4 minute la 250 C°.

Când mozzarella s-a topit, scoatem pinsa și o umplem cu magul fiert, sărat și prăjit în prealabil, formând cu furculița “cuiburi”.

Tăiați fileul de cod în felii de 1 cm și prăjiți-l într-o tigaie cu un strop de ulei pentru câteva minute.

Așezați fiecare felie pe „cuiburile” de smog.

La final, stropiți cu câteva semințe de rodie și asezonați cu ulei de măsline extravirgin.